Bilder

Våra bästa arbetskamrater

Feb 23rd, 2016 | Av
Foto: Carin Möller

Vilken härlig känsla det är att ha förmånen att få jobba tillsammans med sin hund! Kicken när hunden förstår vad som ska göras! Arbetet varierar mycket. Hunden håller tex undan djur när vi ska ströa eller fodra eller som på bilden flytta kor för att mjölkas. Ett samarbete där jobbet blir effektivt och alltid med ömsesidig respekt. Och hunden älskar det! Foto: Carin MöllerLammningstider

Mar 30th, 2015 | Av
siljaalamikkotervo_stella

Nu är det full fart på landets gårdar med vårlammning och en intensiv, jobbig men rolig period. För våra vallhundar brukar det väl inte riktigt vara som på den gulliga bilden. Men det är otroligt hur våra hundar kan pendla från att acceptera och vara trygga med små lamm till att plocka fram kraft och styrka för att flytta deras mammor. Så här små lamm flyttar man såklart inte med hund men bilden visar hur fantastiska våra vallhundar är.
Foto: Silja AlamikkotervosMånga tävlingar på både nöt och får

Jun 20th, 2014 | Av
20140615_445

Det är högtryck på årets tävlingssäsong med välfyllda tävlingar. Det tävlas både på nöt och får. Här har SVAK-medlemmen Lisa Bång fångat några härliga sommarbilder på SULVKs nöttävlingar i Götbrunna. Klicka på rubriken för att se mer bilder!
Resultat från tävlingarna hittar du här.Det kom ett mail…

Feb 12th, 2014 | Av
hundar_havet

Det är alltid trevligt för webmaster när medlemmarna skickar in bilder och artiklar, fortsätt gärna med det!

”Hej
Skickar in en bild på våra hundar, då de väntar på våren.
Från vänster Emmy, Toker, Blondie, Happy, Schack och Rally.

Med vänliga hälsningar
Monica och Marcus Liljegren”


Svensk vinnarbild

Jan 4th, 2014 | Av
calendar

Dan och Paula Westman skickade in några bilder på sina hundar till ISDS fototävling – och vann!
Bilden används nu i ISDS kalender 2014 för juni månad. Hunden ifråga heter Öbetets Pearl och kallas för ”Gimmie”. Bilden är tagen av Lillemor Bylund. Kalendern går att beställa på ISDS hemsida.
Klicka på rubriken för att läsa mer!Nordic Nursery 2013

Nov 25th, 2013 | Av
nordicnursery2013

1. Akersborgs Fibula – Jaran Knive, Norge
2. Craig – Finn Petersen, Danmark
3. Patsy – Pål Höygård, Norge
4. Faarehyrdens Sepp – René Schwartz, Danmark
5. Marve – Geir Marving, Norge
6. Jack – Eva Eriksson, SverigeVinnarna av fototävlingen!

Maj 20th, 2013 | Av
heljamarjamaki_1

Vår jury har haft ett tufft men roligt jobb att välja sina favoritbilder. Som ni förstår har det varit ett svårbedömt men angenämnt jobb. Vi har fått in många väldigt fina bilder och det är roligt. Gemensamt för juryn är att det har varit svårt att välja mellan rena arbetsbilder, gulliga bilder och roliga diton.

[läs mer…]Lammningstider

Apr 24th, 2013 | Av
Tara

April månad brukar vara högsäsong när det gäller lammning.
En vallhund måste kunna skilja på arbete och vila, hunden på bilden har antagligen blivit tillsagd att vänta medan matte jobbar. Då får man ibland stå ut med att bli undersökt av nyfikna lamm.
Bilden deltar i vår fototävling. Du kan läsa mer om tävlingen längre ned på sidan och fram till 30 april kan man skicka in bidrag.
Foto: Lena AnderssonResultat, info och bilder Continental 2011

Apr 1st, 2013 | Av
emlink_forsok2

Resultat och bilder från Continental 2011 – överfört från den gamla hemsidan som numera är nedlagd. Continental (eller EM som det också kallas) kördes 19-21 augusti 2011 på Åsa Ramberg och Bo Miltons besättning på Cristinehofs slott i Andrarum, Skåne. Domare var Alan Wilkie och Andrew Carnegie från Skottland. Course director: Mosse Magnusson Kommittén/ the

[läs mer…]Fototävling – bästa inomhusbilden!

Feb 24th, 2013 | Av
Deltar inte i tävlingen.

För att delta i fototävlingen skickar du in dina bästa bilder på temat inomhusarbete med hund.
Juryn utser de tre bästa bilderna. Det behöver inte vara den fotografiskt bästa bilden som vinner. Ett bra motiv kan slå en kvalitetsmässigt bättre bild. Så här kan alla vara med!