Young Handler Cup 2009

Okt 15th, 2009 | Av | Kategori: Tävling

Young Handler Cup 2009

Swedish Young Handler Cup arrangerades av Öresundsvallarna 26-27 september.

Eventet hölls på Albäcksborg i Maglarp, inbjuden domare från England var Tom Lawrenson.

Pga att det varit svårt att få tävlande så höjdes maxåldern till 30 år. Detta öppnade för ca 30 starter/dag.

Tom hade en trevlig helg när han dömde tävlingarna och hälsar att han hoppas bli inbjuden framöver för att se hur utvecklingen gått framåt med ”sina” adepter.

Det var en IK1 och IK2 klass båda dagarna, och resultatet från de båda klasserna räknades ihop, och ekipage med högst poängsumma efter två dgr blev cupvinnare J Sammanlagd cupvinnare i IK2 förärades med ett WILD CARD till stora fårvallnings SM som hölls helgen efter, så det var en del nerv, mkt på spel och spänning in i det sista.

Banorna höll mkt hyfsade mått och det ingick både single, fålla in och delning med märkta djur i IK2 klasserna. Fåren var en utmaning, de krävde en hund som lugnt och bestämt förde dem runt banorna. Fåren kördes inte om i ngn klass, det var fräscha får till alla och inga lamm, enbart tackor och gimmers i grupperna.


Prisbordet  var mkt generöst. Kommunstyrelsens ordförande Ulf Bingsgård höll i prisutdelningen och passade på att hälsa alla välkomna tillbaka till SM i fårvallning 2010 som kommer att hållas på Albäcksborg första helgen i september. Tack till våra sponsorer FOLKSAM, ARDINS YSTAD, KULLA LAMM, TRELLEBORGS KOMMUN, ALBÄCKSBORG/FAM ANDERSSON & OLSSON FOR YOU/MUCKBOOTS!!! Kändes som om priserna uppskattades J I vilken tävling får segraren ett par jättefina muckboots, ett wild card till SM start och en pokal hög som en liten bc J Ungdoms SM så klart J

I IK1 vann totalt Otto Ramsay med sin unge Hold Em Hill. Hill är e.Bobby Dalziels Joe 272 330 u.Somollis Tess en Moel Hugo dotter. Tvåa var Elin Persson och Wales importen Dewi Moss, trea var Madeleine Winborg och skotske importen Keeper e.Angie Driscolls Cheviot Jamie u.Jill. Alla tre på pallen i IK1 var från Öresundsvallarna.

IK2 vanns av Öresundsvallarnas Elin Persson och Dewi Moss. De gjorde två mkt snygga rundor i IK2 och segrade i cupen på sin jämnhet.

Tvåa var Frida Nettrander och Jim och trea Otto Ramsay med Border Tikas Lad. Även i IK2 var de tre på pallplatserna Öresundsvallare.

I en av pauserna när banorna byggdes om hölls en liten skojtävling. En mindre IK2 bana, 2 förare på startpallarna och detta med varsin hund vid sina sidor J Hundarna skickades ut en åt vardera hållet av resp förare, och det var sedan samarbete runt banan av de två förarna och hundarna. Utgången var ca 150m och drivningen ca 220m. En fålla och en delning avslutade tävlingsklassen, och där gjorde förarna i förväg upp om vilken av dem som skulle göra delningen och vilken som skulle göra delningen, ett ekipage gjorde det ena och andra ekipaget det andra J Denna klassen var en överraskning för de startande, men den uppskattades, glada skratt och hård kamp blev det J Många trodde att deras hundar inte skulle klara av att arbeta tillsammans med en främmande hund, men förutom att vissa av hundarna överarbetade och ville göra båda hundarnas jobb, så var det mkt snyggt jobbat av alla! Många kilo choklad till vinnarna blev det:  Nathalie Ädel och Anna Edbom.

Vi hade flera extrapriser, kallade dem uppmuntringspriser och lät Tom bestämma vem som var dem värdiga J Det populäraste priset, vilken hund Tom hade velat ta med sig hem, gick till Ottos fine kille Hill. Ett högt belopp refuserades dock av Otto som har mkt jobb för sina hundar och inte kan undvara Hill, en tränad hund gör 10 mans jobb J Tom delade också ut bästa delning i IK1: Carin Thörnell, bästa delning i IK2: Frida Nettrander. Pris delades också ut till yngsta deltagaren som var Nils Awes med Maid J Priset för bästa djurhantering gick till Dewi Moss och Elin Persson.

Öresundsvallarnas ungdomssatsning fortsätter 2010 med Young Handler Cup, och en del roliga planer för sommaren 2010. Mer om detta under våren.

 


Text och foto: Lottie Hansson

 

Nyhetsarkiv

Taggar: , ,

Kommentarsfunktionen är stängd.