Lagledaren berättar om Nordic Nursery

Nov 20th, 2012 | Av | Kategori: Aktuellt, Landslaget, Nordic Nursery

Nordic Nursery 2012, på Persbråten Gård, Sandvika 17-18 november.

En mkt vacker tävlingsplats, där tävlingsbanan låg som i en dalsänka mellan ett högt fjäll och en skog. Fåren som användes var Gammel Norsk Spell Sau och det var ca 100 av dem som agerade tävlingsfår under helgen. Dömde gjorde Con McGarry, Irland.
Hämtet var båda dagarna ca 250 m. Utgångarna svåra, på båda hållen kunde omriktningar behövas om hundarna inte höll ut.
Drivningarna var maxade, ca 400m, båda dagarna var det vänster ben först. Dag ett en lång cross som gick in på ett annat fält, över en väg, där fåren på ”hemmavägen, sista benet” var tveksamma att gå undan av sig själv, de krävde en fast hand/hund där. Dag två hade crossgrinden flyttats så att vägen inte behövde korsas. I både delning och fålla under helgen var fåren testande och lite ”sliriga”, liksom svåra att få grepp om. Dag ett var det märkta djur och 2 omärkta skulle delas av. Dag två var det omärkta djur. Dag ett var maxtiden 12 minuter och dag två 11 minuter. Flera ekipage hade tiden ute innan de gått runt hela banan, det gällde att vara effektiv.
Utställningarna var mycket bra och tävlingen flöt på bra. Dock fick de sista ekipage första dagen gå i sämre dagsljus, men alla löste det fint :-)
Poängen från båda dagarna lades ihop, och det blev spänning in i det sista!

För andra gången under tävlingens liv blev det Sander Hindernes som stod överst på pallen! Denna gången med en tik, svart och vita racer Gael. Även andraplatsen på pallen belades av en norsk, Jan Briskeby och Torrens, men på tredje plats, och bästa svensk unghundscup-vinnarna Anja Holgersson och Random John.

Sverige vann landskampen, Norge tvåa och Finland trea.

Mycket bra kämpat av Svenska laget. Hundarna visade på bra mognad för sin ålder, det var inga lätta banor och fåren var utmanande och testade hundarna rejält, Tack för gott samarbete med mailinggruppen och annat, och hoppas vi ses snart i annat sammanhang.

 

mvh Lottie/lagledare NN 2012


Nyhetsarkiv

Taggar: , ,

Kommentarsfunktionen är stängd.