SM-Får 2015

Sep 16th, 2015 | Av | Kategori: Aktuellt, Senaste Nytt SM Får

SM i fårvallning 2015 går i år av stapeln den 3:e och 4:e oktober utanför Larv i Skaraborg. Arrangörer är Skaraborgs Aktiva Vallare, Smålands Vallhundsklubb samt Västsvenska Vallhundsklubb.

Gården drivs av Stefan Everhag, som också har hjälp av sonen Gunnar under de mest arbetsintensiva perioderna.

sm_far2015utsikt

Den generösa publikplatsen ger bra överblick över hela SM banan.

Fårbesättningen omfattar ca 400 tackor varav större delen är korsningstackor dorset/finull som betäcks med texel baggar, men Stefan har även en grupp päls och rena texel.

Ca 300 tackor lammar i januari, då passar Stefan lamningarna dagtid och Gunnar tar nattpassen. Pälsen lammar i april, och resten av de vita lammar sedan i maj. Detta för att utnyttja fårhuset fullt ut.

Man brukar ca 200 hektar, och är självförsörjande på både spannmål och ensilage plus att man även säljer en del spannmål.

Gården är ekologisk och KRAV-godkänd, och har även stutar som växelbetar med fåren.

Det kommer att finnas servering på tävlingsplatsen.

På lördagskvällen kommer SM middagen att bli på Lumber & Karle, en mycket trevlig restaurang med hotell- och konferensverksamhet i Kvänum som ligger ca 20 minuters bilväg från tävlingsplatsen. Under kvällen arrangerar Lumber & Karle oktoberfest, så vi kommer att serveras Tyrolerbuffé till det facila priset av 250 kr inklusive efterrätt. Dryck tillkommer. Anmäl senast 25/9 om du vill vara med på SM middagen till Håkan på hakan@bidarehem.com. Betalning sker på plats till restaurangen.

För boende rekommenderar vi även där Lumber & Karle, läs mer på www.lumberkarle.se. Bokning sker direkt till hotellet, lämna ”vallhundsklubben” som referens.

Det finns också ett STF Vandrarhem i Vara, se information på www.vara.fhsk.se.

Det finns plats för uppställning av husvagnar och husbilar på tävlingsplatsen.

Varmt välkomna till en fantastisk SM helg!
Skaraborgs Aktiva Vallare
Smålands Vallhundsklubb
Västsvenska Vallhundsklubb

Nyhetsarkiv

Kommentarsfunktionen är stängd.