Frida Fornander blir vår Young Handler på EM 2016

Feb 25th, 2016 | Av | Kategori: Aktuellt, Landslagsbloggen, Ungdomsverksamhet, Unghunds-SM

Ungdoms-SM är sen något år tillbaka Sveriges uttagning till tävlingen om Young Handler på Continental Sheepdog Championship (EM). Eftersom ingen av fjolårets deltagare har åldern inne (max 22 år) har SVAK utsett Frida Fornander med Ben att representera Sverige.
Grattis Frida!
U-SM2014pallen
Här en bild från Ungdoms-SM 2014 där Frida vann. Frida har representerat Sverige på EM de två senaste åren och det har blivit ett EM-guld.
2015 valde Frida att delta på ”stora” SM i stället för Ungdoms-SM. I nuvarande system är det inte möjligt att delta i båda.
I år blev det ett dispensförfarande för att Sverige skulle kunna ha en representant med. Här är utdrag från Tävlingskommitténs protokoll:

”Uttagning till Young Handler

Diskuterades återigen olika förslag samt vad USM:s placering på vanliga Får SM eller på Unghunds SM kan få för inverkan vid val av uttagning.  TK väntar med beslut och avvaktar beslut av USM:s placering först

Gällande uttagning till 2016 års Continental i Finland ( YH ) finns enligt vår nuvarande regel ingen som är berättigad att representera Sverige på grund av att alla deltagarna i USM blivit för gamla. Åldersgräns YH är 22 år och åldersgräns i USM är 25 år. TK beslutade (efter samråd med landslagsledningen) att ge Frida Fornander dispens att representera Sverige. Frida har rätt ålder för YH men valde att tävla i stora Får SM 2015 och därför krävs dispens.”

 

Nyhetsarkiv

Kommentarsfunktionen är stängd.