Info från styrelsen

Mar 21st, 2016 | Av | Kategori: Aktuellt, Styrelsen meddelar

2015-10-08 skickades ett ärende till konkurrensverket, där man hävdar att SKK inte har rätt att ställa krav på godkänt Vallprov, för att hundar av rasen Bordercollie ska bli registrerade i SKK.  SVaK  anser att det är mycket väsentligt att vi får behålla kravet på godkänt Vallprov eftersom det ger oss möjlighet att påverka egenskaperna hos de hundarna som har möjlighet att gå i aveln, vilket också garanterar hundar med egenskaper för klara av arbetet som krävs i djurbesättningarna på ett bra sätt.  Det glädjande beskedet från konkurrensverket blev att de inte tar upp frågan och därmed får SKK besluta om de regler som ska gälla för att få registrera valpar. Detta är en stor lättnad för SVaK eftersom vi nu kan fortsätta arbetet med vårt nya Vallprov, så som vi har planerat.
Detta innebär inte att konkurrensverket inte kan ta upp en motsvarande fråga igen, men för tillfället är vi riktigt nöjda och glada över  det här beslutet!!

Länk till beslutet

Nyhetsarkiv

Kommentarsfunktionen är stängd.