Ny forskningsstudie om relationen mellan hund och ägare

Maj 6th, 2016 | Av | Kategori: Aktuellt

Border collie i fokus för ny studie på SLU om relationen mellan hund och ägare
Är du och din hund intresserade av att bidra till mer kunskap om olika relationsstilar mellan hund och ägare? Vi söker nu deltagare i en ny forskningsstudie där vi vill titta närmare på samspelet mellan dig och din bästa vän. Studien kommer att utföras i Uppsala under maj-juli.

Målet med den här studien är att undersöka hur människor och hundar knyter an till varandra genom att studera ert samspel under olika situationer. Studien syftar inte till att mäta hundens beteende eller mentalitet med avseende på olika tävlingsinriktningar, utan till att hitta nyckelfaktorer som kan påverka hur relationen ser ut mellan gemene ägare och hund, vilket utgör majoriteten av hund-ägare-konstellationer i Sverige och världen.

Läs mer här

Nyhetsarkiv

Kommentarsfunktionen är stängd.