Valberedningen meddelar

Jan 4th, 2017 | Av | Kategori: Aktuellt, Klubbverksamhet

Det finns en kommitté i SVaK som inte märks så mycket. Den har inga offentliga protokoll som medlemmarna kan läsa. Ändå så har den en stor påverkan på föreningen.Det är alltså valberedningen jag tänker på. Vi har haft många telefonmöten under vintern. Ofta varannan vecka. Tack o lov för Messenger som är bra för snabba kontakter. Vi är fem personer från Skåne i söder till Norrbotten, så vi har rätt bra koll på landet. Vi försöker även prata med folk som vi träffar på tävlingar och kurser under hela säsongen.

Vi har mailat till alla lokalklubbar för att få tips på lämpliga människor, men i stort sett ingen har svarat!

Det är ett svårt jobb vi har. I den bästa av världar så tycker vi att styrelse och kommitté ska bestå av personer med stort intresse för det område de väljs till. Att man är villig att samarbeta och kompromissa ibland. Målet är att vi ska hjälpas åt med att föra vallhundarna framåt vad gäller användbarhet i djurhanteringen. Inte jobba för personliga framgångar. Då behövs bra tankar om avel, utbildning och prov/tävlingar. Vi känner att det gick ganska bra med valen till kommittéerna. Styrelsen var svårast och tog mest tid.

Önskemålet är att vi ska hjälpas åt och kanske inte behöva jobba alltför många år som förtroendevald, så att man blir less. Tänk på det när vi behöver hitta nya personer till nästa årsmöte. Vi vet att det finns så många duktiga och intresserade personer därute.

Alltså, vi behöver hjälp med detta och det är hela klubbens ansvar att hitta folk. Vi är helt beroende av förslag från medlemmarna.

Hör av er till oss i valberedningen med tankar om framtiden i vår förening.

För valberedningen

Eva Hallberg

(Bengt Andersson, Gunnar Jonsson, Åsa Ramberg, Anna – Lena Fransson)

 

Nyhetsarkiv

Kommentarsfunktionen är stängd.