Tävlingsledarutbildning

Mar 2nd, 2017 | Av | Kategori: Aktuellt, Tävling, Utbildning

Tävlingskommitten har även i år kört en tävlingsledarutbildning och även en uppdateringskurs för första gången. Vi höll till på Tenhults Naturbruksgymnasium, Riddersbergs Hästavdelning.
Lördagen 11/2 samlades 18 blivande tävlingsledare och utbildarna Ann Awes och Tomas Westman. Vi gick igenom Tävlingsanvisningarna och Tävlingsledarens ansvar och befogenheter. Nytt för i år var att Vi fick en ordentlig genomgång av det nya VP:t.

Inbjuden till denna information var Karin Söderberg som gick igenom alla delmoment i detta nya VP. Eftersom Karin även är domare så fick deltagarna även chans att få svar på olika bedömningssituationer. En klar och tydlig information från Karin S.

Uppdateringskursen kördes senare på lördagseftermiddagen och som tur var så fixade Torbjörn Skaar allt det tekniska. Det blev ett mycket bra sätt att uppdateras på. Deltagarna och utbildarna såg samma sak på sina datorskärmar och alla kunde prata med varandra.

Lite bättre diciplin till nästa år utan små barn och hundvalpar i bakgrunden så blir detta ett bra sätt att uppdatera sej på.

Till sommaren så kommer det att anordnas en Tävlingsledarutbildning i Norra Sverige någonstans. AC-vallarna tittar på lämplig ort och ett lämpligt datum. Mer info om detta kommer senare.

MVH TK

 

 

Nyhetsarkiv

Kommentarsfunktionen är stängd.